Som ni ser på bilderna hade vi det hemskt bra på zoo. Grillpremiären dagen innan var också helt suverän. Tänkte därför dela med mig av receptet som jag ärligt snott från programmet Mat/Niklas på svt. Fast jag grillade ribsen då, i folie i typ en halv timma i klotgrillen (med locket på). Dessutom var farinsockret en stenhård klump så jag tog råsocker istället... Här är receptet iaf:
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
1,5 kg grisribs/ revbensspjäll (tunna)
1 tsk kanel
1 tsk chilipeppar
2 msk farinsocker
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Testa! Mums! Man bara gnider in blandningen på ribsen, plasta in, låter de stå nån timma i kylen och dra. Sen lade jag dem i folie och slängde på grillen. ca 15 min på varje sida. Sen tog jag av foliet och tänkte ge dem lite grillyta vilket gjorde dem fläckvis kolsvarta... Kanske inte lika smart men det var gott ändå.
En blogg om hur det gick till när Viggo kom till världen och vad som hände sen...
lördag, maj 10, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar